Home eStreaming решения
Е-мейл Печат ПДФ

eyevis eStreaming
IP Streaming пред Standard Networks

В миналото дистрибутирането на DVI сигнали се осъществяваше с хардуерно базирани матрични превключватели. Стана актуално да могат да се доставят сигналите от големи разстояния до различни места. Днес такива сигнали трябва да се пренасят до всяка локация без граници и ограничения. Решението eStreaming на eyevis сега осигурява технология за пренасяне на DVI сигнали в реално време по мрежата с много малко закъснение. Системата е базирана на решение с кодиране/декодиране, което пренася сигнала със специална компресия еJPEG на eyevis по мрежите и за това е нужна само малка част от широчината на лентата на мрежата. Сигналите може да бъдат декодирани отново където и да е без загуба на качество. Тази функционалност предлага гъвкава виртуална мрежова матрица с голям набор от възможности за предаване на сигнали.

Кодер и декодер в една кутия

Системата се базира на кодери и декодери, т.нар eStreamers. eStreamer може да работи в режим на кодиране или декодиране и дори едновременно в двата режима при двупосочни връзки.

Входове

eStreamer може да обработва всеки DVI сигнал с резолюция до 1920 x 1200 пиксела. Interlaced сигнали също се поддържат. eStreamer е снабден с loop-trough DVI изход за връзка с локален монитор от страната на кодирането.

Пренасяне на видео с Full Frame Rate и с малко закъснение

Сигналите се получават при пълен frame rate и се компресират за намаляване на необходимата ширина на лентата от мрежата, с цел увеличаване на броя на едновременно предаваните  видео потоци по мрежата.
Режимът на работа в реално време е базиран на eJPEG компресия и може да пренася сигнали без загуба на качеството до 4:4:4 по мрежата. Режимът поддържа резолюция до 1920 х 1080 pixels с 60fps или 1920 x 1200 pixels с 30fps с малко закъснение. Методът на компресия е подходящ за всеки вид видео съдържание и може да се използва за излъчвания или high-end приложения, за които качеството и опресняването трябва да са гарантирани.
В статичен режим eStreamer предава сигнали по мрежата, използвайки стандартна eyecon capture компресия , която се нуждае от много широчина на лентата. Сигналите се опресняват само с 5-10fps, но с много високо качество. Тези режими обикновено се използват за KVМ контрол и пренасяне на сигнали по лимитирани мрежи. В този режим може да се предават стотици сигнали при мрежи 100MB и 1GB.

Мрежи с почти никакво закъснение

Основно предимство на системата е способността на eStreaming решението  да работи със стандартни Ethernet мрежи, а също и със уникална, гарантираща почти нулево закъснение мрежа. Това осигурява нулево закъснение даже при голям брой сигнали, предавани по мрежата. Мрежата с почти нулево закъснение е уникална на пазара и използва специални мрежови рутери на eyevis, осигуряващи гарантираното закъснение, висока скорост на предаване на данни и напълно синхронизирано пренасяне по мрежата без загуба на пакети. В близко бъдеще eStreamers ще поддържа и новата IEEE 802.1 Audio Video Bridging (AVB) технология

 

Обща схема на системата

 

 

eStreamer.pdf